vestnikБроени дни преди края на годината излезе от печат „Вестник без име – от и за затворниците”. Таблоидът с 12 цветни и чернобели страници е издание на пресгрупа „О.З Плевен”.

Тиражът от 500 броя ще се разпространява безплатно сред лишените от свобода в затвора в Плевен и техни братя по съдба от други места за лишаване от свобода.

Първата страница на вестника впечатлява с „ударни заглавия” и  препратки към материалите. Впечатляващи са две интервюта – с началника на затвора Плевен  г-н Иван Петков под заглавие „Сговорна дружина – планина повдига” и с Кмета на затвора, който е „на тоягата и от двете страни”, но който винаги казва на „колегите” си: „мислете и премисляйте, за да изживеете живота си наистина, иначе сте обречени да го изгубите”.

Цяла 4-та страница авторите са посветили на „свободата в затвора”, а на 8-ма вътрешна са дописки под рубриката „затворни мисли”.

Не липсват типичните за таблоид „светски” теми: от фитнес и диетична  програма, до Зодиак и вицове за разтуха.

Важни за лишените от свобода хора, присъстват с пространни интервюта на 10 и 11 страница: бисер Върбанов – учител в затворническото общежитие, д-р Тоне- психиатърът на затвора и фелдшер Маргарита Тодорова.

Стимул чрез награди ще осигури редакционния екип за всички, които се справят с поместената на страниците на вестника „загадка”.

В началото на Новата 2016 година „Вестник без име – от и за затворниците” ще тръгне към своите читатели.